Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΕΕΡΦΑ: Εξοντωτικό για τους μετανάστες το σύστημα κράτησης

Το εξοντωτικό σύστημα κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί τις διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, την Διεθνή Αμνηστία και τους δικηγορικούς συλλόγους να παρέμβουν. Μάλιστα μιλά για έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα κέντρα κράτησης μεταναστών με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταλήγουν με μόνιμα προβλήματα υγείας.

Στο πλαίσιο της καταγγελίας της, η ΚΕΕΡΦΑ παρουσιάζει τις ιστορίες τριών κρατούμενων μεταναστών με τους οποίους συνομίλησε κρατώντας ηχητικό αρχείο.

Ο Χαφέζ Μούρταζα είχε καταγγείλει την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής την ώρα που ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Ο Μούρταζα είχε χτυπηθεί με  σιδερογροθιά στη μύτη και του προκλήθηκε μόνιμη βλάβη που δεν αποκαταστάθηκε. Παρόλα αυτά είναι υπό απέλαση κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα χωρίς να του χορηγείται ιατροφαρμακευτική βοήθεια, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δυσκολεύεται να ανασάνει.

«Οι υποσχέσεις Δένδια ότι δεν θα απελαθούν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων δεν έχουν καμία αξία», σχολιάζει η Κίνηση προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή υπάρχει «συστηματική πρόκληση βλαβών στην υγεία από τις ίδιες τις συνθήκες με την έλλειψη της αναγκαίας περίθαλψης αλλά και από βίαιη μεταχείριση αστυνομικών».

Ο  Ζάχεντ Ματζίτ με αριθμό κρατουμένου 1758 στο κελί Α610 αδυνατεί να περπατήσει με πρόβλημα στο σπόνδυλο ενώ το ένα του πόδι παραλύει. «Ούτε στη τουαλέτα δεν μπορεί να πάει μόνος του. Η ανυπαρξία περίθαλψης σημαίνει ότι ο ασθενής θα πάει στο νοσοκομείο για μια παυσίπονη ένεση με συνοδό αστυνομικό», εξηγεί η ΚΕΕΡΦΑ.

Ο Νταούντ  Αχμεντ του Τζααν Μοχάμεντ,με αριθμό κρατουμένου 992 στο κελί 8-5, έχει χάσει την όραση του από το ένα μάτι σε ποσοστό άνω του 90% μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο μάτι από αστυνομικό όταν ζητούσε να επιτραπεί επίσκεψη στον αδελφό του που ήλθε από το Λονδίνο για να τον δει. «Αυτό συνέβη πριν από 5 μήνες περίπου όταν ήταν σε εξέλιξη  απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες στην Αμυγδαλέζα», καταγγέλλει η Κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου