Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανοιχτή Συνέλευση-Συζήτηση Σήμερα

Η Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" Ρεθύμνου διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση και συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στο αντιφασιστικό κίνημα, σήμερα 30 Μαΐου 2013, 5 μ.μ. στο Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων του Πανεπιστημίου (Νικηφόρου Φωκά 82). Σε περιόδους που η πάλη ενάντια στον ναζισμό οξύνεται και η συστημική βία ξεπερνά κάθε όριο παίζοντας με τα πιο επικίνδυνα όπλα της, τους νταβατζίδες και μπράβους του υποτιθέμενου εθνικιστικού κινήματος, η ιδεολογική και η πρακτική συγκρότηση ενός ενιαίου πόλου αντίστασης στα μνημόνια, την εξαθλίωση και το ρατσιστικό δολοφονικό μίσος γίνεται όλο και πιο αναγκαία.
      Οι  ναζιστές της Χρυσής Αυγής ξεκάθαροι πλέον, ως προς τα πιστεύω τους και τις βίαιες προθέσεις τους δέχονται διαρκώς ιδεολογικά και πολιτικα χτυπήματα σε κάθε προσπάθεια να οργανώσουν τις γελοίες τροφοδοσίες και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες. Στα Χανιά, το Αγρίνιο, τη Νίκαια και το Βόλο οποιαδήποτε κίνησή τους βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο και παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης. Αγωνιστές, μετανάστες και απλοί δημοκράτες άνθρωποι, χωρίς τα "νόμιμα πιστόλια" που έχουν οι κομπλεξικοί κουραδόμαγκες της πλάκας, με μόνο κίνητρο το πάθος για την ελευθερία και την αγάπη για τον άνθρωπο, απέναντι στη φιλοναζιστική αστυνομία του Δένδια, ματαιώνουν οποιαδήποτε ενέργεια των χιτλερικών σκουλικιών.
      Παρόλα αυτά, η υπόγεια και βρώμικη χρηματοδότηση του Μιχαλολιάκου και της παρέας του από παραδοσιακά κρατικοδίαιτους βιομηχάνους σε συνδυασμό με την κρατική επιχορήγηση (αυτοί δεν ήταν που θα έδιναν τις βουλευτικές αποζημιώσεις στους φτωχούς;) οδηγεί σε μια σταθεροποίηση των ναζιστών στο πολιτικό σκηνικό. Το γεγονός αυτό μαζί με τη δρομολογούμενη εκλογική συνεργασία της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας (λέμε τώρα) με τους φασίστες καθιστούν όλο και πιο αναγκαία τη συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου με σκοπό την νίκη απέναντι σε ό,τι πιο άσχημο γέννησε ο άνθρωπος.
Ας είμαστε όλοι εκεί!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου