Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σάββας Μιχαήλ: Θα εξαντλήσω το χρόνο στην ομιλία μου σαν τον Φιντέλ Κάστρο


«Σαν τον Φιντέλ Κάστρο» ο Σάββας Μιχαήλ δήλωσε αποφασισμένος να εξαντλήσει το χρόνο που του επιτρέπει ο δικαστικός κώδικας κατά την ομιλία του στο δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Στο δικαστήριο σήμερα παρευρέθηκαν πλήθος υποστηρικτών στο πλευρό Μιχαήλ και Μουτζούρη με πανό κλπ ενώ από την μεριά της ΧΑ μόνο μάρτυρες.
Ρεπορτάζ: Νόρα Ράλλη

Η πολυσυζητημένη δίκη του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Kων/νου Mουτζούρη και του γενικού γραμματέα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, Σάββα Μιχαήλ μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η Χρυσή Αυγή θα συνεχιστεί αύριο στις 09.00 στα προκάτ κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σήμερα...

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στις 09.00 και συνεχίστηκε μέχρι τις 15.00 χωρίς διακοπή. Αύριο θα εξεταστούν 5 μάρτυρες της υπεράσπισης και θα μιλήσουν οι κατηγορούμενοι. Και φυσικά, αναμένουμε και την τελική ετυμηγορία.

Παρευρέθηκαν πλήθος υποστηρικτών στο πλευρό των Μιχαήλ και Μουτζούρη με πανό κλπ. Από την πλευρά της ΧΑ δεν παρευρέθηκε κανείς παρά μόνο ένας – δυο μάρτυρες.

Ο Σάββας Μιχαήλ δήλωσε πως όταν του δοθεί ο λόγος και καθώς ο δικαστικός κώδικας το επιτρέπει, θα εξαντλήσει τα περιθώρια χρόνου της ομιλίας του «σαν τον Φιντέλ Κάστρο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημά, τι περιμένει από αυτή τη δίκη, απάντησε ότι: «Την ολοκληρωτική αθώωση. Έστω και ένα ευρώ καταδίκη, θα είναι εξευτελισμός για τη χώρα. Πού ακούστηκε να καταδικαστεί Εβραίος και Αριστερός από ναζιστές;! Και πού; Στην Ελλάδα - που η μισή ιστορία της τον 20 αιώνα είναι αγώνες ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό!» τόνισε.
Από:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου