Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ, 5ΜΜ,
ΜΕΝΙΔΙ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

Στις 10 Αυγούστου μια συγκλονιστική εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα έφερε στο προσκήνιο την οργή που σιγόβραζε μέσα στα κολαστήρια, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης  που έφτιαξε η κυβέρνηση των Μνημονίων μετατρέποντας την προσφυγιά σε έγκλημα! Ο Δένδιας έστειλε τις ειδικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν το στρατόπεδο που είχαν εγκαταλείψει πανικόβλητοι οι αστυνομικοί αφού προκάλεσαν την οργή των μεταναστών χτυπώντας τους για να μπουν μέσα σε κοντέινερ που έβραζαν στους 50 βαθμούς. Οι ανθρωποφύλακες  είχαν κόψει το ρεύμα εκδικητικά για να μην ανοίγουν τον κλιματισμό οι μετανάστες.
Ένα χρόνο πριν, ο Δένδιας υπόσχονταν ανθρώπινη φιλοξενία και «ανάπτυξη  και απασχόληση» στις τοπικές κοινωνίες. Τώρα ποινικοποιεί ανοιχτά τους μετανάστες ακόμη και με εκδικητικές διώξεις και φυλακίσεις όσων αντιστάθηκαν στα εξευτελιστικά βασανιστήρια των αστυνομικών. Μόλις το προηγούμενο μήνα στη Κόρινθο έχασε τη ζωή του ένας Αφγανός πρόσφυγας ενώ πριν μια βδομάδα ένα ς ακόμη προχώρησε σε απόπειρα αυτοκτονίας. Μέσα στον Ιούλη τρείς μετανάστες κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα βασανίστηκαν ακόμη και με ηλεκτροσόκ στο αεροδρόμιο για να υπογράψουν «οικειοθελή αποχώρηση» από τη χώρα!
Ένα χρόνο τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα θύμισαν τα τσεκ-πόιντ της Γάζας, ό,τι έκαναν οι αποικιοκράτες και οι ρατσιστές του απαρτχάιντ της Ν.Αφρικής και βέβαια οι ναζί του Χίτλερ με τα μπλόκα στις πόλεις και τα χωριά της κατεχόμενης Ελλάδας. Πάνω από εκατό χιλιάδες με χειροπέδες στα χέρια έμπαιναν σε ουρές στη μέση του δρόμου στις ρατσιστικές επιχειρήσεις του Ξένιου Δία με πέντε χιλιάδες πεντακόσιους να καταλήγουν στα κολαστήρια-κρατητήρια.
Οι μετανάστες δεν έμειναν μόνοι όλη τη χρονιά αλλά είχαν την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων και νέων που αγαναχτούν με μια κυβέρνηση που τα χαρίζει όλα στους Τραπεζίτες και τη Τρόικα και κατατρέχει τους μετανάστες μετατρέποντας τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της. Οι διαδηλώσεις στην Ν.Μανωλάδα κατά των μπράβων των αφεντικών της φράουλας, για την ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών, ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα του Δένδια και τα πογκρόμ των νεοναζί μαζί με την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα δείχνουν πόσο μακριά είναι ο Δένδιας από το να επιβάλει το έλεγχο και τον τσαμπουκά των πιο άγριων μηχανισμών καταστολής και βαρβαρότητας.
Τώρα ο Δένδιας ποινικοποιεί και το κίνημα αλληλεγγύης με την δίωξη του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου και άλλων αντιφασιστών όπως του Σάββα Μιχαήλ του ΕΕΚ. Βάζει τους εισαγγελείς να διώκουν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Σάμου που πέταξαν έξω τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και εμπόδισαν τις ρατσιστικές φιέστες τους.
Τώρα που οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ ετοιμάζονται να συνεχίσουν τις εγκληματικές επεμβάσεις στην Συρία, η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συμμετέχει ως ΝΑΤΟικός εταίρος. Να δώσει τις βάσεις για να βομβαρδίζουν δολοφονώντας μαζικά και να «πάρουν μέτρα για τους πρόσφυγες». Τι μέτρα; Νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης με επιδότηση του ΟΗΕ και της ΕΕ!
Την ώρα που ο απλός κόσμος χάνει τις δουλειές, τα σχολεία και τα νοσοκομεία του, η κυβέρνηση σπαταλά δισεκατομμύρια για να φυλακίζει και να βασανίζει πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και για εξοπλισμούς για χάρη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Αυτό το καλοκαίρι άφησαν να καούν τα δάση και αγόραζαν πανάκριβα αεροπλάνα επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μήπως περάσει καμία έγκυος γυναίκα με τα παιδιά στην αγκαλιά τα σύνορα. Διαλύουν δημοτικές υπηρεσίες για να ενισχύσουν τη φύλαξη των στρατοπέδων μεταναστών την ώρα που τα σχολεία δεν θα έχουν φύλακες και θα ρημάζουν. 
Στις 5 και 6 Οκτώβρη θα βρεθούμε στο Γήπεδο Μπάσκετ στο Ρούφ, Πειραιάς και Π.Ράλλη στην Αντιφασιστική Συνάντηση με πανελλαδική συνέλευση και διεθνή συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
Διαδηλώνουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των μεταναστών και των προσφύγων, για να καταργηθούν τα στρατόπεδα κολαστήρια του αίσχους, να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων, να φύγει η FRONTEX.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου