Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου για τη φασιστική επίθεση στο ΜΒ




Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στόχος φασιστικής επίθεσης

Στόχος νεοναζί έγινε το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στην οδό Φειδίου 14 τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, τη μέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας. Τα φασιστικά αποβράσματα των “Μαιάνδρων Εθνικιστών” γέμισαν την είσοδο του βιβλιοπωλείου με εμετικά απειλητικά συνθήματα αφήνοντας και τη σφραγίδα με το σήμα της συμμορίας τους.

Η επιδρομή των τραμπούκων νεοναζί στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο είναι επίθεση ενάντια στο χώρο του αριστερού βιβλίου συνολικά. Οι νοσταλγοί των SS που έκαιγαν τα βιβλία στη χιτλερική Γερμανία της δεκαετίας του 1930 θέλησαν να στείλουν ένα τρομοκρατικό μήνυμα. Δεν πρόκειται να φοβίσουν κανένα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο γίνεται στόχος φασισιτικής επιδρομής. Τον Ιούνιο του 2000 τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής, επέδραμαν με μαχαίρια και κατέστρεψαν το βιβλιοπωλείο, αφού πρώτα είχαν και τότε γεμίσει με τις βρωμιές τους τους την είσοδο λίγες μέρες πριν. Κάποιοι αναγνωρίστηκαν και καταδικάστηκαν στο δικαστήριο (ένας απ' αυτούς εν ενεργεία ειδικός φρουρος της αστυνομίας).

Το τελευταίο καιρό οι επιδρομές τη φασιστικής αυτής συμμορίας έχουν αυξηθεί με στόχους γραφεία αριστερών οργανώσεων και κομμάτων, χώρους νεολαίας, το δημοτικό σύμβουλο της “Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας”, Πέτρο Κωνσταντίνου. Όλα αυτά γίνονται με την ανοχή, στην καλύτερη περίπτωση, της αστυνομίας του υπουργού Προ.Πο. Δένδια. Τώρα, με την επίθεση στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, απειλούν να απλώσουν τη δολοφονική δράση τους και στο χώρο του βιβλίου.

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο από το 1992, στηριγμένο στην εκδοτική του δραστηριότητα, έχει γίνει κέντρο του αντικαπιταλιστικού βιβλίου. Καμιά φασιστική τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους συλλόγους νεολαίας, τα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοπωλών, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις, κάθε αντιφασίστα να καταδικάσει την επίθεση των νεοναζί στο βιβλιοπωλείο μας. Όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ – ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου