Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων


Με προβολές ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, μουσικές και γεύσεις, θα πραγματοποιηθεί το 8ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.
Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ανοιχτές συζητήσεις:
•Το Σάββατο στις 29 Ιουνίου στις 7 μ.μ. με θέμα: "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά - ίσα δικαιώματα στους μετανάστες" με ομιλητές τους/τις:  Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, Δημοτικό σύμβουλο Αθήνας,  Ελευθερία Κήλη, τμήμα δικαιωμάτων δικηγορικού συλλόγου Χανίων, Εκπρόσωπο του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Χανίων, Εκπρόσωπο των Σύρων.
•Την Κυριακή στις 7 μ.μ. με θέμα: 'Η πάλη ενάντια στους νεοναζί τον καιρό των μνημονίων' με ομιλητές τους: Στρατή Μπουρνάζο, 'Ενθέματα Αυγής', Ιστορικό, Θανάση Καμπαγιάννη, Δικηγόρο, Μέλος ΚΕΕΡΦΑ, Γιώργο Φραγκιουδάκη, πρόεδρο Επιτροπής Ειρήνης Νομού Χανίων, Μέλος της αντιφασιστικής κίνησης της ΕΛΜΕ Χανίων. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:
«Η αντιφασιστική πάλη αποτελεί επείγον πολιτικό καθήκον: η ύπαρξη και δράση της Χρυσής Αυγής δεν απειλεί μόνο τους μετανάστες και τους 'διαφορετικούς', αλλά τον πολιτισμό, την κοινωνία, τη δημοκρατία».
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ανακοίνωσε ότι «συμμετέχει στη συνδιοργάνωση του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ  Χανίων μαζί με κινήματα,αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους και ανένταχτους αντιρατσιστές/στριες της πόλης». Η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. καλεί τον κόσμο των Χανίων να δείξει για άλλη μια φορά ότι ο ρατσισμός και οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη».
Από: Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου